XXVII MERCAT MEDIEVAL

13 i 14 D'AGOST DE 2022

Dissabte de 12h a 1h de la nit
Diumenge de 11h a 23h

27 ANYS DE MERCAT MEDIEVAL


El 18 de juliol del 1294, el rei Jaume II va atorgar a l’antiga vila de Guimerà el dret a celebrar el mercat setmanal. Amb aquest dret els primers barons de Guimerà farien créixer el seu poble, sent un nexe de trobada, d’intercanvi de mercaderies i de contractes. En 1417, el rei Alfons el Magnànim va reconèixer el mercat setmanal de Guimerà que va començar a celebrar-se cada dimecres, enlloc dels dimarts. El 1526 l’emperador Carles I ratificà el dret a fira de la vila. El 1994, 700 anys després, el poble de Guimerà va recuperar el mercat com a festa tradicional.

El Mercat Medieval de Guimerà arriba a la seva 27a edició consolidat com una de les fires medievals més importants de la demarcació de Lleida, amb l’objectiu de donar a conèixer i proposar la revitalització del poble de Guimerà, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, així com convertir la festa en un punt de trobada d’amics dels pobles de l’entorn i d’arreu de Catalunya.

DOSSIER DEL MERCAT MEDIEVAL DE GUIMERÀ 2019

20+

OFICIS

Els principals oficis de l' època medieval és un fet diferencial del mercat Medieval de Guimerà.

120+

PARADES D'ARTESANS

Hi trobareu magnífiques parades d'artesans triades amb molt rigor per l'organització essent aquest aspecte també diferencial del nostre mercat.

2+5

GRUPS D'ANIMACIÓ

Dos grups d'animació actuen permanentment pels carrers del mercat.... I pensant en els més petits hi trobareu fins a cinc espectacles infantils en diferents indrets del poble.

PROGRAMA


13 d'agost de 2022
12h
Inici Mercat
a la Plaça Major
Venue:

13h
Inauguració amb el pregó inaugural
a la Plaça Major
Venue: Auditorium 1

17h
Mostra de Gegants i grallers de Guimerà
a la Plaça Major
Venue:

20h
Espectacle infantil “Juga joglars” del Sidral
al pàrquing
Venue:

22:30h
Espectacle d’arpa i veu “AMORS, PRESONS I CLAVELLS”
amb Anna Amigó.
Venue:

01:00h
Tancament de les parades
Venue:

14 d'agost de 2022
11h
Mercat, obertura de parades
Venue:

de 11h a 14h i de 17h a 21h
Venda de samarretes i bosses, al punt d’informació.
Venue:

de 11h a 13:30h i de 17h a 20h
Exposició
Museu de Guimerà
Venue:

de 10h a 18h
Museu de la Maternitat
Venue:

de 11h a 14h
Visita a cellers de cases particulars
Ca l’Aiguadé, Cal Biel, Cal Ballerinc, Cal Forn, Cal Morera, Cal Carabasser, Cal Manu, Ca la Nina, Cal Doreta, Cal Ton del Castell, Cal Cervera i Cal Manseta.
Venue:

a les 11h, 12h, 13h, 18h, 19h, 20h
Visites guiades (free walking tours)
Reserva prèvia: amb el codi QR o el mateix dia, al punt informació.
Venue:

al vespre
Servei d’entrepans per sopar a preus populars al Restaurant Sant Jordi.
Venue:

23h
Castell de focs
Venue:

ACTIVITATS


 • Oficis i artesans

  Paradistes

  Espectacles al carrer

 • Activitats infantils i Trenet

  Free walking tour
  (Visites guiades gratuïtes)

  Espectacle nocturn

Oficis i artesans
S’hi agrupen entre una quinzena i una vintena d'artesans que fan demostracions dels oficis de l’època, com els forjadors, vidriers, picapedrers, elaboradors d’estris d’espart, cistellers, treballs sobre pergamí, boters, ceramistes...
Paradistes
Durant el Mercat, més d’un centenar de parades omplen els carrers costeruts i laberíntics del poble amb productes de l’Edat Mitjana recreant el mercat setmanal que va ser otorgat per dret reial.  
Espectacles al carrer
Música, dansa, malabarisme, màgia, titelles, focs artificials i molts més artistes amenitzen la festa als visitants i ens transporten al segle XIII en un entorn medieval incomparable.
Activitats infantils i Trenet
Els infants disposen d’un ampli conjunt d’activitats, com les passejades en rucs, carroussel, jocs tradicionals de fusta, la gimcana medieval o l’excursió amb el trenet fins a la part alta del poble, que gaudeixen petits i grans.
Free walking tour
(Visites guiades gratuïtes)

  Descobrir Guimerà és gaudir de la seva història, de les façanes, cases i racons dels carrers que conserven un tipisme medieval que recorda els seus moments històrics durant els segles XIV i XV. Els carrers, estrets i costeruts, van recorrent la vila fins arribar a les restes del castell i al temple gòtic (XIV) i que amb les visites guiades els visitants podran descobrir els racons més bonics i característics, així com visitar algunes entrades de veïns del poble i l’església.
Per APUNTAR-VOS A UNA VISITA GUIADA cal que ens envieu mitjançant el formulari de contacte la vostra sol·licitud indicant el dia i hora de la visita i el número de persones que sereu i us reservem la plaça. Hora límit per inscriure-us 5 hores abans de la sortida de la visita.  També us podreu apuntar al punt d’informació del mercat.
Dissabte:
matí a les 12:30h o tarda a les 18:30h o a les 20:00h
Diumenge: matí a les 12:30h o tarda a les 18:30h o a les 20:00h
Sortides des del punt de informació
Espectacle nocturn
Al vespre, els convilatans es reuneixen a la llera del riu per representar l’obra teatral que cada any rememora algun dels fets històrics succeïts a la vila. L’obra és escrita i representada pels propis guimeranencs/es.

COL·LABORA


Emporta't un bon record i col·labora en fer possible aquest Mercat Medieval. Ho podràs trobar al punt d'informació durant els dies de mercat i podràs escollir la teva talla de la samarreta.

  • 10€

  • Samarreta Noia/Nena

  • Samarreta de tirants 100 % cotó amb el logo de Guimerà Medieval i a l’esquena amb el logo petit de la 25a edició del mercat.

  • Register
  • 10€

  • Samarreta Noi/Nen

  • Samarreta màniga curta 100 % cotó amb el logo de Guimerà Medieval i, a la màniga, el logo petit de la 25a edició del mercat.

  • Register
  • 5€

  • Bossa

  • Bossa d'esquena de roba 100 % cotó amb cordes i el logo de Guimerà Medieval.

  • Register

FORMULARI DE CONTACTE


  El vostre nom (obligatori)

  El vostre email (obligatori)

  Assumpte

  El vostre missatge

  Contacta


  PARADISTES
  paradistes@guimeramedieval.cat

  ALTRES CONSULTES
  informacio@guimeramedieval.cat

  AJUNTAMENT DE GUIMERÀ
  tel: 973 303 038
  (de dilluns a divendres de 11h a 13h)
  ajuntament@guimera.cat

  INFORMACIÓ SOBRE EL POBLE DE GUIMERÀ

  https://guimera.info

  NOTÍCIES


  Aquí hi teniu les tres darreres notícies de publicacions a la premsa sobre Mercat Medieval de Guimerà.
  (Clicant a ampliar i + notícies.. podreu accedir a la notícia ampliada i a l'arxiu).

  Marta| MM

  Per motius de la situació de pandèmia actual, el mercat d'aquest any s'ha programat en un format més reduit i local, on es podrà gaudir de menys parades, però totes amb un lligam amb el poble. També estan previstes altres activitats que acompanyaran el mercat durant el dia: espectacles infantils, gegants i grallers, música i visites guiades per conèixer els racons i història de Guimerà. Us animem a participar en les activitats i a vestir-vos de medievals. Al vespre se sortejarà una samarreta d'aquesta edició del mercat entre totes les persones que s'hagin vestit de medievals i es publicarà el guanyador/a a instagram i a aquesta web. Esperem gaudiu d'aquesta nova edició!!!

  ampliar i + noticies
  Marta| MM

  Dissabte 10 d'agost de 2019, a les 10:30 del matí, es dóna per encetada la 25ena edició del Mercat Medieval de Guimerà. Tot preparat per oferir als visitants la possibilitat d'endinsar-se en un marc medieval, ple de parades i oficis antics i gaudir d'un cap de setmana diferent que els traslladarà en el temps.
  Aquest any el mercat ofereix al públic moltes novetats que podran compartir amb la família o els amics.

  ampliar i + noticies
  Marta| MM

  Ja fa dies que el poble de Guimerà ha treballat en preparar aquesta especial edició del 25è. Mercat Medieval. L'esforç de molts guimeranencs ha fet possible que aquesta nova edició sigui una realitat plena de noves sorpresas i activitats perquè els visitants s'emportin un bon record del Mercat, de la Gent i de Guimerà en general.
  BON MERCAT !!!

  ampliar i + noticies
  Aquesta web utilitza cookies. Si continues navegant entenem que acceptes la    Política de Cookies.
  Privacidad