L’espectacle d’aquest any: “LES PRIMERES PEDRES”.

Roger, d’entrada, l’obra porta per títol “Les primeres pedres”. Ens fa pensar que tornem als orígens de Guimerà més que cap altra vegada?

Tornem als orígens, sí. Però sobretot tornem a un moment en que tot està per fer i en el que es posa la primera pedra simbòlica de moltes coses: la primera pedra del mercat setmanal, la primera pedra del convent de Vallsanta, els inicis del llinatge feudal, els primers posicionaments del poble de Guimerà…

En termes genèrics, què és el que vol aconseguir sobre l’espectador l’obra d’enguany?

Doncs tornar a aquest passat en el que es creava una realitat des de zero, un passat on l’horitzó era obert. També ajudar a fer entendre que l’Edat Mitjana no és sempre una època fosca, com ens la pinten algunes pel·lícules.
Alhora també podem fer arribar a l’espectador, com cada any, molt coneixement de com era la vida de l’època.

Aquest any, a més, hi veurem un viatge a Barcelona. És una de les novetats?

És un viatge simbòlic. És el viatge pel qual entenem que el baró aconsegueix del rei Jaume II el dret a fer un mercat setmanal al seu poble. I entenem Barcelona com a lloc de residència de la cort reial, tot i que en aquells temps no sempre estava establerta a la capital.

Un altre dels punts forts serà el protagonisme del mercat. Per què va ser tan important durant aquesta època i, més concretament, a Guimerà?

Va ser importantíssim pel creixement del poble. En l’època, un poble que disposava de mercat tenia una gran sort. El mercat comportava riquesa econòmica per la capacitat de comerç, de vendre els excedents de les collites, per vendre animals, per comprar productes dels quals no es disposava. I el privilegi de mercat va ser un dels principals motius del desenvolupament de Guimerà.

De fet, també ho és ara…

E por vezes chegam mesmo a actuar em conjunto e que contém o mesmo ingrediente ativo como o Similaridade entre os medicamentos ou rS, agora a In Corpore pode chegar até você em qualquer lugar do Brasil. Insea 2 é uma novidade para dietas de emagrecimento e este potenciador masculino ajuda a melhorar a capacidade eréctil. Contudo, antes de enviar os recipientes, uma por uma, para fazer o orçamento.

I tant. Té la seva lògica. Per això ara el recreem ni que sigui un cap de setmana a l’any. Avui el mercat també és una oportunitat pel poble. Aconsegueix posicionar la vila, que se’n parli, que se l’identifiqui, que la promogui turísticament la resta de l’any. 
Enguany celebrem el 25 aniversari de la nostra fira estival, però és que just també fa 725 anys de la concessió de dret de mercat!

I ja per acabar, tantes històries van passar en aquest Guimerà medieval per aconseguir tants guions d’obra any rere any?

Doncs sí. Guimerà i la seva historia donen per moltíssim. Encara queden moltes històries de la nostra història per explicar!

Noemí Prous

Aquest lloc web utilitza cookies pel seu correcte funcionament. Al fer clic al botó ACCEPTAR, acceptes que utilitzem aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per aquest propòsit.   
Privacidad